My very first mosaic - Mijn eerste mozaïek

Gepubliceerd op 2 oktober 2019 om 11:20

(for English please scroll down)

 

Hoe ben ik een #mozaïste geworden?

In 2001 ben ik verhuisd en mijn nieuwe keuken had een grote lege muur die ‘schreeuwde’ om een echt kunstwerk. Het idee om een #mozaïek te maken kwam, denk ik, door mijn zus. Zij had een kleine vensterbank gemozaïekt in haar badkamer. Ik wilde het simpel houden, want ik had nog nooit zoiets gedaan en vond een kleine foto van een schilderij van #Corneille genaamd "Femme et Chat". Ik vond ook een mozaïek kunstenaar/- winkel in de buurt die de tegels verkocht en adviseerde over de te gebruiken lijm. Vervolgens het schilderij nagetekend op een groot stuk board, de tegels kapotgeslagen en weer in elkaar gepuzzeld. Ik was direct verslaafd!

Omdat ik nu hele andere technieken gebruik, denk ik niet dat ik dit mozaïek nog een keer zou kunnen maken. Tegels kapot slaan! Zou ik echt nooit meer doen 😉

Toch hou ik van dit mozaïek. Ik hou van de kleuren en de eenvoud ervan en de manier waarop de tegels rommelig door elkaar heen liggen.

Het hangt nu in mijn studio en ik geniet er nog iedere dag van.

Om je een idee te geven, het meet 168x120cm en weegt het ongeveer 50 kg.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

How did I become a #mosaic #artist?

In 2001 I moved into a new home and my kitchen had a big empty wall just crying for some art.

The idea to make a mosaic must have set in my mind when my sister mosaicked a little windowsill in her bathroom. I have no idea where else it came from.

I wanted to keep it simple because I had never done a thing like this before and found a small picture of a painting by Corneille called "Femme et Chat".

I also found a mosaic artist nearby who sold the right tiles and advised on the glue to use.

Then I started drawing the picture on a big board, hammered all the tiles and puzzled them back together. I was hooked!

It's my first ever mosaic and because I do things so different now, I don't think I could ever remake it.

I love the colors and the simplicity of it. I hope you do too.

Luckily I now have a studio with enough wall space, so I can still enjoy it every day.

Just to give you an idea, it measures 168x120cm and weighs about 50 kg

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.