In Another Galaxy

Gemaakt van glas, smalti (speciaal Italiaans glas), steen, filati en metaal.

 

Smalti:

De smalti die is gebruikt (dat zijn de blokjes geel, groen en rood glas in de 2 "planeten") wordt handgemaakt in Italië (door Orsoni), volgens een recept dat van generatie op generatie is overgedragen. De gouden horizontale strepen zijn eveneens gemaakt van smalti dat is voorzien van een laagje echt goud.

Filati:

De kleine rondjes zijn opgevuld met filati. De filati heb ik zelf gemaakt door  verschillende kleuren smalti te verhitten en daar strengen uit te trekken. Vervolgens knip je deze door en krijg je de kleine rondjes en andere vormen waarvan er niet 1 precies hetzelfde is. Deze vormen varieren van nog geen 1 mm tot ca 4 - 6 mm doorsnee.

In Another Galaxy is gaandeweg ontstaan. Mijn vriendin uit Israël bracht de stenen mee, het metaal kon ik niet laten liggen bij de glas in lood handel, want je weet nooit waar je het voor kunt gebruiken ;) en ik had ook wat mooie rode glasplaten gescoord. Ik ben begonnen met de zon rechtsonder. Dat was het enige dat ik in mijn hoofd had. De rest is ontstaan terwijl ik hiermee aan het werk was.

 

In Another Galaxy is verkocht.